На извънредна сесия ще се събере Общинският съвет в Дупница в средата на февруари, съобщи неговият председател Костадин Костадинов. Темата е бъдещето на водния сектор в общината и набелязването на конкретни мерки относно ВиК – Дупница. На сесията се очаква всяка от политическите групи в местния парламент да представи становище

На официална церемония днес бяха връчени свидетелства за професионална квалификация на успешно завършилите обучения за професионална квалификация по професия „Фризьор“, „Маникюрист – педикюрист“, „Готвач“ и „Сътрудник социални дейности“ на 30 младежи със средно образование, включени в проект „Знам и мога да работя“, реализират от “Амала – Приятели” - Дупница и финансиран от Тръст за Социална Алтернатива.

Временна комисия ще проверява проведените конкурси за отдаване под наем на трапезариите в 4 от местните училища, реши на днешната си сесия Общинският съвет в Дупница. Ще я председателства председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов, а секретар ще бъде заместникът му Йонко Гергов.

Общинските съветници от БСП – Дупница организират изнесена приемна в село Яхиново, информира председателят на групата в ОбС Ивайло Петров. Тя ще се проведе на 30 януари, понеделник, в кметството. Жителите на селото са заявили голям интерес към разговори по актуални проблеми, основният от които е предвиденото в Общия устройствен план на община Дупница преотреждане на 165 декара земеделски земи за производствени нужди.

 

 

Dupnicanews.EU


Теренът и сградите на ВиК отпаднаха от списъка с имоти, които община Дупница има намерение да продаде през 2023г. Темата бе повдигната на днешното заседание на Общинския съвет от съветника от “Народен съюз” Светозар Тричков по повод приемането на Годишната програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост. Той попита каква е целта целият имот, административните и складови бази на ВиК – Дупница да бъдат предложени за продажба.